Loading...
Rikkomusseuranta ja ajokieltokoulutus (4h)2019-01-29T00:03:31+00:00

Rikkomusseuranta ja ajokieltokoulutus (4h)

Mikäli kuljettaja määrätään auton ensimmäisen ajo-oikeuden saamista seuraavan kahden vuoden aikana tehdyistä liikennerikoksista tai toistuvista liikennerikkomuksista ajokieltoon, ajokortin palauttamisen edellytyksenä ajokiellon päättymisen jälkeen on, että hän on saanut riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen käsittelevän lisäkoulutuksen. Säännös koskee myös moottoripyörän ajo-oikeuden haltijaa, jolla ei ole auton ajo-oikeutta, kahden vuoden ajan moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta. Koulutuksesta on esitettävä todistus.

Järjestämme rikkomusseurannan (4h) koulutuksia heti myös toimipisteessämme, kun saamme asiakkailta ensimmäisiä yhteydenottoja sen tarpeellisuudesta. Kyseessä on uuden ajokorttilain mukainen koulutus (Ajokorttilaki 37§) joten tarve ja kurssin säännöllinen toteutusaika vahvistuu vasta syksyllä 2018. Toistaiseksi kurssin voi suorittaa nettiteoriatunteina virtuaaliluokissa. Seuraavat teoriatunnit näissä palveluissamme ovat:

RS1-4 – Ajokieltokoulutus keskiviikkona 20.2. ja torstaina 21.2. klo 16:30-18:00 (molempina päivinä osallistuttava oppitunnille)Ajokieltokoulutus 4h + todistus

(ei sisällä oppimisympräristöä, kurssikirjaa tai muita opetusmateriaaleja ja kurssiohjeita)

Kurssihinta 189 €

  • Perusmaksu (sisältää myös teoriatunnit) 159 €

  • Kirjaamismaksu 30 €

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.Ilmoittaudu tästä ajokieltokoulutukseen (4h)
Liikennerikkomukset

Liikenteen valvonta ja liikennerikkomukset kuuluvat poliisin toimivaltaan. Trafi ylläpitää ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttitietoja ja lähettää ajokortin haltijalle muistutuskirjeen, jos tämä on syyllistynyt yhteen tai useampaan liikennerikkomukseen tietyn ajan sisällä.

Kirjeessä ajokortin haltijalle kerrotaan, että poliisin on harkittava ajokieltoon määräämistä, jos:

  • ajokortin haltija syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kolmeen tai kahden vuoden kuluessa vähintään neljään liikennerikkomukseen,

  • ajokortin haltija, jolla on ollut auton ajokortti vähemmän kuin kaksi vuotta, syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kahteen tai kahden vuoden kuluessa vähintään kolmeen liikennerikkomukseen.

  • ajokortin haltija, jolla on ollut moottoripyörän ajokortti alle kaksi vuotta, mutta jolla ei ole auton ajokorttia, syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kahteen tai kahden vuoden kuluessa vähintään kolmeen liikennerikkomukseen.

Muistutuskirjeissä mainittu seuranta-aika lasketaan viimeisimmän liikennerikkomuksen tekopäivästä 1 vuosi tai 2 vuotta taaksepäin.

Mahdollisten sakkojen maksaminen ei vaikuta toistuvien rikkomusten laskentaan tai muistutuskirjeen toimittamiseen.

Poliisi voi kuitenkin määrätä kuljettajan ajokieltoon yhdestäkin vakavasta liikennerikkomuksesta. Tällaisia ovat esimerkiksi vakavaa piittaamattomuutta osoittava liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Liikennerikkomukset pysyvät rekisterissä vähintään 5 vuotta

Lievemmät liikennerikokset ja -rikkomukset poistetaan rekisteristä aikaisintaan 5 vuoden kuluttua siitä, kun päätökset ovat tulleet lainvoimaisiksi. Liikennerikokset, joista tuomioistuin on määrännyt ajokieltoa (rattijuopumus, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikennepako, vaarallisten aineiden kuljetusrikos) poistetaan rekisteristä 10 vuoden kuluttua siitä, kun päätökset ovat tulleet lainvoimaisiksi.

Ajokieltokoulutus

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä tuntia ja se on mahdollista suorittaa myös verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.

Koulutuksen voi suorittaa autokoulussa tai Trafin erikseen hyväksymän liikenneturvallisuusalan toimijan tarjoamassa koulutuksessa. Koulutuksen voi käydä ajokiellon aikana tai sen päätyttyä.

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.Tervetuloa kurssille palvelevaan ja mukavaan autokouluun !

Ilmoittautuminen onnistuu paikanpäällä, soittamalla, sähköpostitse tai ilmoittaudu netissä.

Ilmoittaudu kurssille tästä !
Helsingin Liikennekoulu - Autokoulu Helsinki - Traktorikurssi
Helsingin Liikennekoulun valkoinen logo

Tervetuloa palvelevaan, asiantuntevaan, sekä vastuulliseen ja mukavaan autokouluun! Kurssille voi ilmoittautua soittamalla, sähköpostitse, tulemalla käymään tai netissä.


Ilmoittaudu

Etelä-Haaga

Vihdintie 8, 00350 Helsinki

Phone: 010 548 5500

Mobile: +358 40 576 2015

Web: www.autokouluinfo.fi

Toimisto avoinna

ma-to 9-17, pe 9-15

Tilaa uutiskirje nyt!

Saat autokoulun uusimmat asiakastiedotteet ja tarjoukset heti ensimmäisten joukossa!
Share
Share
×
Hei, Kuinka voin auttaa sinua?